کاربرد رنگ ها در مبحث ایمنی

کاربرد رنگ ها در مبحث ایمنی و HSE  با استفاده از حساسیت چشم های انسان و موضوع روانشناسی رنگ انجام می شود. کاربرد رنگ در این مبحث موجب می شود ایمنی افراد در حین استفاده از ابزارآلات و ماشین آلات و همچنین ایمنی عملیاتی ارتقاء یابد. تمامی صنایعی که باید پروژه ها و محیط کاری خود را بنابر دستورالعمل های ایمنی اداره کنند باید به کارکنان خود آموزش دهند که کاربرد رنگ های مختلف چیست و هر کدام از این رنگ ها در کجا و به چه منظور استفاده می شود. در کارگاه هات تپ و نیز محیط عملیاتی آن نیز کاربرد رنگ ها به صورت کاملاً شفاف به پرسنل آموزش داده می شود و از این رنگ ها در جهت افزایش ایمنی کاری و نیروی انسانی استفاده می شود.

کاربرد رنگ ها در مبحث ایمنی

کاربرد رنگ ها در مبحث ایمنی

کاربرد رنگ ها در ایمنی

قرمز: رنگ قرمز در محیط های کاری و عملیاتی به معنی ممانعت از انجام دادن کاری است و نوعی ایست کاری محسوب می شود. تجهیزات اطفاء حریق، محفظه ها و بسته های مایعات قابل اشتعال، سوییچ ها و کلید های اضطراری در انواع ماشین آلات با رنگ قرمز تولید می شوند تا بهتر در معرض دید واقع شوند.

نارنجی: کاربرد رنگ نارنجی در مواقعی که نیاز است میزان خطر نمایش داده شود پررنگ است. به طور مثال قسمت هایی از ماشین آلات یا دستگاه هایی که ممکن است تیز باشند و یا قطع کننده یا له کننده ی عضو کاربر باشند با این رنگ نمایش داده می شوند.

همچنین انواع جعبه های کنترل و دیگر تجهیزات شبیه به این مورد که کانون خطر و آتش سوزی هستند با رنگ نارنجی مشخص می شوند.

زرد: کاربرد رنگ زرد نیز به صورت هشداردهنده است. این رنگ بیشترین حساسیت را برای چشم ها ایجاد می کند و کاملا در معرض دید قرار می گیرد. از این رنگ برای هشدار در رابطه به اماکن پرخطر، لغزش، سقوط استفاده می شود. برای هشدار دهی بیش تر گاهی اوقات رنگ زرد را با رنگ مشکی ترکیب می کنند.

سبز: کاربرد رنگ سبز در وسایل ایمنی بیشتر به چشم می خورد. این رنگ می تواند راهنمای خروج اضطراری از اماکن سرپوشیده و صعب العبور باشد. چشم شوی ها و ماسیک های ایمنی نیز از این رنگ استفاده می کنند.

آبی: وسایل و تجهیزاتی که تحت تعمیر هستند از این رنگ برای اختیاط بیش تر استفاده می کنند. البته از رنگ آبی برای جلوگیری از شروع کار نیز استفاده می شود.

ترکیب رنگ های سیاه و سفید: کاربرد رنگ های سیاه و سفید به صورت ترکیبی با یکدیگر برای نشان دادن نظم و نظافت کارگاهی و خطوط جهت مشخص کردن مسیر تردد هموار استفاده می شود.

ارغوانی: این رنگ برای نشان دادن حضور مواد پرتوزا و تشعشعات استفاده می شود.   

خط های زرد رنگ مورب: کاربرد رنگ زرد در این خطوط هشدار در باره ی سقوط اشیاء می باشد.

کاربرد رنگ ها در عملیات هات تپ

عملیات هات تپ عملیاتی است که در محیط های مختلف پالایشگاهی، نیروگاهی، پتروشیمی، گازرسانی و آب و فاضلاب انجام می شود. این پروژه ها می توانند در سطح زمین یا در ارتفاع و یا در زیر زمین انجام شوند. پس می توان گفت که علاوه بر پروژه های هات تپی که به طور معمولی در سطح زمین انجام می شود هات تپ ارتفاع و هات تپ حفاری شده نیز وجود دارند که در برخی موارد می توانند دارای شرایط فوق العاده مستثنی باشند. به طور مثال کار در ارتفاع ۴۰ متری از سطح زمین می تواند بسیار دشوار و همراه با ریسک زیادی انجام شود. پروژه های هات تپ علاوه بر ارتفاع و عمق کاری دارای ریسک ها و خطرات دیگری هستند که از جمله ی آن ها می توان به آتش سوزی، انفجار و یا نشت گازهای سمی اشاره کرد. کاربرد رنگ در عملیات هات تپ پرواضح است زیرا با استفاده از این رنگ ها می توان از اعلان ها و هشدارهای لازم در کار مطلع شده و موارد ایمن را به راحتی شناسایی کرد. تنها کافی است کاربرد رنگ های مختلف را شناسایی کنیم و سپس وارد محیط کاری و عملیاتی شویم.


ارسال دیدگاه